Diverse krantenknipsels (midden jaren '90)

woensdag 19 april 1995: Oefening brand Hervormde Kerk aan de Sloterweg
Onderstaande foto komt uit Het Witte Weekblad en is ingescand door Patrick Weterings.
Foto komt uit Het Witte Weekblad en is ingescand door Patrick Weteringsvrijdag 3 augustus 1995: Brand in Bejaardenhuis De Meerwende
Afgelopen vrijdag om plm. 19.45uur kwam de melding binnen: brand in kamer bij de Meerwende. Een TV die standby stond ontbrandde spontaan. De vrijwillige brandweer van de Badhoevedorp was vrijwel direct ter plaatse. Het moet ook gezegd worden dat door snel en goed handelen van de Meerwende men erger wist te voorkomen. De bovenetage werd onmiddelijk ontruimd, waarna de bewoners elders, voor het merendeel bij familie, werden ondergebracht. Er is hard gewerkt bij de Meerwende en inmiddels zijn de meeste bewoners weer terug op hun kamer. Nogmaals, een pluim voor de brandweer, maar zeker ook voor het personeel van de Meerwende.
Onderstaande foto komt uit de Westerpost en is ingescand door Patrick Weterings.
Foto komt uit de Westerpost en is ingescand door Patrick Weteringsvoorjaar 1996: Gaslek Einsteinlaan
De Einsteinlaan is vorige week maandagmiddag enige tijd afgesloten gewest voor verkeer. Tijdens werkzaamheden op de Einsteinlaan werd een gasleiding door een shovel beschadigd. Brandweer, politie en gasbedrijf zijn ter plaatse geweest. Op verzoek van de brandweer is aan de bewoners in de direct omgeving verzocht om de ramen en deuren te sluiten. Pas aan het einde van de middag kon het gaslek worden gedicht en werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.
Onderstaande foto komt uit Het Witte Weekblad en is ingescand door Patrick Weterings
.
Foto komt uit Het Witte Weekblad en is ingescand door Patrick Weteringsmaandag 12 augustus 1996: Gekantelde vrachtwagen A4 bij knooppunt Badhoevedorp
De kanteling van een vrachtwagen op de A4 bij het knooppunt Badhoevedorp aan het einde van de middag zorgde voor een extra lange file tijdens de avondspits. Het is nog niet duidelijk waardoor de kraanwagen kantelde, maar met het omslaan werd het geluidsscherm vernield. De chauffeur kon zelf nog niet uit de wagen kruipen, maar de bijrijder lag bekneld. Bij de bevrijding van het slachtoffer werd de hulp van de brandweer, de politie en de traumahelikopter ingeroepen. Gelukkig werd de bijrijder snel verwijderd en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De uit de kraan gestroomde diesel en hydraulische olie werd vervolgens door de brandweer opgeruimd.
Onderstaande foto komt uit De Telegraaf en is ingescand door Patrick Weterings
.
Foto komt uit De Telegraaf en is ingescand door Patrick Weterings

Terug naar de "oude doos" pagina


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 3 november 2006 Last update 3 november 2006