Melding: VOS 4 Schiphol Airport UGS C. Loos.

Uitruknummer: 64

Datum: vrijdag 15 oktober 2004

Tijd: 11:02uur

Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, TAS 644 Hoofddorp, TAS 649 Rijsenhout, TAS 642 Lisserbroek, GM 677, Lisserbroek, HV 681 Hoofddorp, OVD 693 Hoofddorp, Brandweer Schiphol

Er wordt een VOS 4 Alarm gemaakt i.v.m. een mogelijke bom aanboord van een vliegtuig. VOS staat voor Vliegtuig Ongeval Schiphol. Alle ambulances en brandweervoertuigen moeten naar UGS (UitGangsStelling) C. Deze uitgangsstelling is aan de Hoofdweg-Westzijde kruising Vijfhuizerweg, nabij de 5e baan (Polderbaan). Het toestel is veilig geland, en al snel blijkt dat alles in orde is.

Hieronder het bericht van TV Noord-Holland:

Voorzorgslanding vliegtuig Schiphol

Een vliegtuig van Northwest Airlines is vrijdagmiddag uit voorzorg teruggekeerd naar Schiphol. De piloot vertrouwde kort na de start de lading niet en nam het zekere voor het onzekere. Bij een controle van de bagagelijst kreeg hij het vermoeden dat er een koffer in de laadruimte zat die niet aan een passagier toebehoorde. Uit angst voor een bom besloot hij rechtsomkeert te maken. Terug op Schiphol bleek dat door een fout in het computersysteem wel de koffer en niet de passagier geregistreerd was. Daarop vertrok het vliegtuig opnieuw naar Detroit.

Let op !!

Ook TV Noord-Holland was ter plaatse om het incident te filmen.

Klik op de volgende link om het filmpje te zien: http://media.rtvnh.nl/ramgen//AV/Het_Nieuws/Het%20_Nieuws_15_oktober.rm?start=142.

Voor het bekijken is het programma Realplayer noodzakelijk, klik hier om het programma te downloaden.

Terug naar de uitrukpagina

Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 16 oktober 2004 Last update 18 oktober 2004