Melding: Assistentie bij gekantelde vrachtwagen A9 Noordbaan ri. Alkmaar hm 34.0. Niet ingezet.

Uitruknummer: 38

Datum: donderdag 14 april 2005

Tijd: 12:14uur

Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, HV 681 Hoofddorp

De brandweer wordt ingezet i.v.m. een lekke dieseltank. De HV 681 is eerder ter plaatse en lost het probleem op. Brandweer Badhoevedorp hoeft niet door te rijden en keert terug naar de kazerne.

Hieronder het bericht van Verkeersinformatiedienst:
Vrachtwagen op geleiderail A9
Omstreeks 12.30 uur vanmiddag is een vrachtwagen terecht gekomen op de geleiderail die de hoofdrijbaan en de parallelbaan scheidt op het knooppunt Badhoevedorp op de A9 richting Alkmaar. Aangenomen wordt dat de chauffeur de macht over het stuur verloren is. Door het ongeval is de parallelbaan afgesloten, hetgeen betekent dat de verbindingswegen naar de A4 niet voor het verkeer toegankelijk zijn.
Om even na half drie werd gemeld dat de vrachtwagen weer op de rijbaan was getakeld. De ZOAB cleaner zal de rijbaan reinigen.

Hieronder het bericht van ANP:
Een met zand geladen kiepwagen van bouwonderneming Dura Vermeer is donderdagmiddag op het knooppunt Badhoevedorp bovenop de vangrail beland. De chauffeur verloor bovenaan de lus van het knooppunt de macht over het stuur, terwijl hij (handsfree) aan het bellen was. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Bij het ongeval is 200 liter diesel weggestroomd, waardoor het zoab-wegdek spiegelglad is geworden. De rijstrook is zes uur lang afgesloten geweest voor alle verkeer.

Terug naar de uitrukpagina

Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 14 april 2005 Last update 21 juli 2010