Melding: Aflossing bij grote brand Greif Nederland BV Asterweg 25 in Amsterdam-Noord

Uitruknummer: 17

Datum: maandag 6 maart 2006

Tijd: 18:36uur

Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp en vele andere voertuigen uit Amsterdam, Driemond, Landelijk Noord, Diemen, Amstelveen en Ouderkerk

Brandweer Badhoevedorp werd in eerste instantie door de alarmcentrale opgroepen voor het verrichten van metingen n.a.v. de grote brand. Echter wij hebben hiervoor niet de materialen en zijn hiervoor niet opgeleid. In de Haarlemmermeer hoort dit bij de taak van de HV 681 Hoofddorp. Vervolgens zijn wij ingezet voor aflossing bij de grote brand.

Hieronder het bericht op AT5:
Grote brand bij verpakkingsfabriek
Bij een verpakkingsfabriek in Noord is maandagmiddag rond 16.45 uur brand uitgebroken. De brand heeft inmiddels de status 'groot' gekregen. De brand woedt bij Greif aan de Asterweg. De rookontwikkeling is enorm. Grote zwarte rookwolken trekken in oostelijke richting. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden waaronder ook de blusboot die in het IJ ligt.

Hieronder het persbericht van Brandweer Amsterdam:
Grote rookontwikkeling bij brand/ Asterweg
Een grote brand in een metaalverwerkingsbedrijf in Amsterdam- Noord heeft maandagmiddag voor enorme rookontwikkeling gezorgd. De rookpluim was tot in de wijde omgeving zichtbaar. Uit voorzorg heeft de brandweer een nabijgelegen crèche laten ontruimen. De Tolhuispont is vanwege de rookontwikkeling tijdelijk uit de vaart genomen. Metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen. De loods liep grote schade op.

De brand brak om 16.45 uur uit in een loods aan de Asterweg in Amsterdam- Noord. De brandweer kreeg de melding via de brandmeldinstallatie van het bedrijf. In de loods lagen voornamelijk pallets opgeslagen. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen verrichte metingen om te onderzoeken of er bij de brand gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Dit bleek niet het geval. Vlakbij de loods waar de brand woedde staat een crèche. Hoewel de rook niet over het gebouw trok, is toch besloten tot ontruiming. Er kwam een bus ter plaatse die de kinderen heeft weggebracht van de plaats van het incident. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Ook TV Noord-Holland was ter plaatse om de brand te filmen.
Maandag 6 maart:
http://media.rtvnh.nl/ramgen//AV/StudioAmsterdam2006/SA-6-maart.rm?start=25&end=137.
Dinsdag 7 maart: http://media.rtvnh.nl/ramgen//AV/StudioAmsterdam2006/SA-7-maart.rm?start=363&end=484.
Voor het bekijken is het programma
Realplayer noodzakelijk, klik hier om het programma te downloaden.

Terug naar de uitrukpagina

Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 14 maart 2006 Last update 14 maart 2006