Melding: VOS 3 Schiphol-Airport UGS A (afgeschaald naar VOS 1)
Uitruknummer: 175
Datum: Zaterdag 1 december 2007
Tijd: 14:28uur
Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, TAS 642 Lisserbroek, TAS 644 Hoofddorp, TAS 649 Rijsenhout, GM/AB 677 Lisserbroek, HV 681 Hoofddorp, HOVD 593 Amsterdam, OVD 693 Haarlemmermeer, 2e OVD 669 Haarlemmermeer, HOVD 697 Haarlemmermeer, Communicatie 056 Amsterdam, VC-2 991 Zwanenburg, COH 994 Amstelveen, Brandweer Schiphol

Hieronder het bericht op weblog Brandweer Schiphol:
14:25uur, VOS 3, Baan 27 (Buitenveldertbaan), Boeing 737 met rook in de cockpit.
VBB Sloten terplaatse + VBB Rijk terplaatse + VBB Vijfhuizen strategisch.
Nader bericht: korte inspectie buiten, niks waargenomen. Binnen verkenning door VBB Sloten, en laadruim gecontroleerd door TAS 641. Situatie weer snel afgeschaald naar VOS 1.

Hieronder het bericht op AT5:
Voorzorgslanding Boeing op Schiphol
Een toestel van de Deense vliegtuigmaatschappij Sterling Airways heeft zaterdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol. Het vliegtuig was op weg naar Billund in Denemarken. Toen achterin het toestel een vreemde geur werd geroken nam de piloot geen enkel risico en vroeg de luchterverkeersleiding toestemming om te landen. Op de grond stonden alle hulpdiensten klaar, maar ingrijpen was niet nodig. Om 14.30 uur zette de piloot het toestel veilig aan de grond. Het vliegtuig, een Boeing 737, met aan boord 114 passagiers was afkomstig uit de Spaanse stad Malaga.

Hieronder het bericht op De Telegraaf:
Vliegtuig in problemen bij Schiphol
Een Boeing 737 van de Deense vliegtuigmaatschappij Sterling Airways heeft zaterdagnmiddag een voorzorgslanding moeten maken op Schiphol. Het vliegtuig was op weg naar Billund in Denemarken.Het toestel, dat een noodsignaal had afgegeven en om assistentie had gevraagd bij de landing, is op Schiphol veilig geland, meldt AT5.
Er zou sprake zijn geweest van rook in de cockpit, maar dit is nog niet bevestigd. In het toestel dat uit de Spaanse stad Malaga kwam zaten 114 passagiers.

Onderstaande foto's zijn eigendom van weblog Brandweer Schiphol.
Eigendom van weblog Brandweer Schiphol Eigendom van weblog Brandweer Schiphol Eigendom van weblog Brandweer Schiphol Eigendom van weblog Brandweer Schiphol Eigendom van weblog Brandweer Schiphol Eigendom van weblog Brandweer Schiphol
Bovenstaande foto's zijn eigendom van weblog Brandweer Schiphol.

Terug naar uitrukpagina 2007


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 1 december 2007 Last update 2 december 2007