Melding: Woningbrand Uiverstraat
Uitruknummer: 96
Datum: Vrijdag 8 juni 2007
Tijd: 19:02uur
Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, AS 512 Pieter, HW 651 Hoofddorp

Door blikseminslag is brand ontstaan op een zolder in een woning aan de Uiverstraat. Onderweg naar het brandadres werd door de AC gemeld dat het om een uitslaande brand in 2 woningen ging. Daarop is een extra autospuit gestuurd, AS 512 Pieter uit Amsterdam.
Ter plaatse blijkt dat de brand uitslaand is uit 1 woning. De brand kan snel geblust worden, de branduitbreiding bij de buren is beperkt gebleven.
Met behulp van de hoogwerker 651 van Hoofddorp is een deel van het dak gesloopt om er zeker van de te zijn dat de brand uit is.

Hieronder een bericht op NU.nl:
Zeldzaam veel bliksem
DE BILT - De onweersbuien die vrijdagavond over een groot deel van Nederland trekken, hebben zeldzaam veel ontladingen. Dat stelt het weerinstituut KNMI, dat vrijdag een weeralarm uitgaf om te waarschuwen voor de buien.

Volgens een woordvoerder gaat het onweer gepaard met meer dan vijfhonderd ontladingen binnen een periode van 5 minuten in een gebied van 50 bij 50 kilometer. "Dat is heel fors", aldus een woordvoerder. "Dit gebeurt hooguit één keer per jaar."
Volgens het weerinstituut volgen de onweersbuien, die rond 19.00 uur Den Haag bereikten, de lijn van Maastricht tot Haarlem.Naar verwachting neemt de intensiteit van de buien, die na Haarlem naar verwachting verder richting noorden trekken, rond 22.00 uur af. De onweersbuien, die gepaard gaan met hevige regen en hagel, komen volgens het KNMI voort uit de hoge temperaturen van de afgelopen dagen. Er zijn zeer veel blikseminslagen en er is kans op hagel en hevige regenbuien.

Onderstaande foto's zijn eigendom van Anita van Seumeren.
Eigendom van Anita van Seumeren Eigendom van Anita van Seumeren Eigendom van Anita van Seumeren Eigendom van Anita van Seumeren
Bovenstaande foto's zijn eigendom van Anita van Seumeren.

Terug naar uitrukpagina 2007


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 8 juni 2007 Last update 21 juli 2007