Melding: Ongeval met beknelling Schipholweg hoek Busbaan Zuidtangent
Uitruknummer: 27
Datum: Zondag 27 januari 2008
Tijd: 11:23uur
Voertuigen: TS 346 Badhoevedorp, TS 341 Schiphol-Sloten, HV 381 Hoofddorp, OVD 597 Kennemerland-Zuid

Zondagochtend is een personenauto in botsing gekomen met een Zuidtangentbus. Omdat de bestuurder van de personenauto bekneld zit wordt ook de brandweer opgeroepen. In samenwerking met de ambulancedienst wordt de persoon bevrijd. De politie doet een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Hieronder het bericht op RTVNH:
Auto ramt zijkant bus op Schipholweg
Bij een ongeluk op de kruising van de Schipholweg met de busbaan is zondagochtend een automobilist gewond geraakt. Hij ramde met zijn personenauto vol de zijkant van een bus.
De bestuurder van de auto kwam van de Schipholweg bij Schiphol-Noord en reed vermoedelijk door het rode licht vanwege de laagstaande zon. Daardoor botste de auto tegen een Connexxionbus die over de busbaan reed.
De automobilist raakte gewond en moest door de brandweer uit zijn wagen worden geknipt. Zij vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Iedereen in de bus bleef ongedeerd.

Hieronder het bericht in het Haarlems Dagblad:
Schipholweg afgesloten na busongeluk
Bij de kruising van de Schipholweg en de busbaan van de Zuidtangent is zondagochtend een personenauto in de flank geraakt door een bus. Twee inzittenden van de auto zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Schipholweg is tussen elf en een uur gestremd geweest. De bus had groen licht, mogelijk is de bestuurder van de auto verblind door laagstaande zon, waardoor hij het rode verkeerslicht niet heeft gezien.
Beide rijbanen van de Schipholweg waren totaal geblokkeerd door de gelede bus. Het ongeval gebeurde rond kwart over elf. De bus kwam vanaf de snelweg en de personenauto reed in de richting van Amstelveen. De verkeerslichten werkten op het moment dat het ongeval gebeurde.
De brandweer knipte de personenauto open, zodat de twee gewonden konden worden gefixeerd voor ze uit het wrak werden getild. Zij zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hierna had de politie nog enige tijd nodig voor het onderzoek. Het ongeval leidde niet tot files vanwege de rust op zondagochtend en het feit dat verkeer kon worden omgeleid via Schiphol en snelweg A9.

Onderstaande foto's zijn eigendom van George Bakker.
Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker
Bovenstaande foto's zijn eigendom van George Bakker.

Onderstaande foto's zijn eigendom van Martijn Slotboom.
Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom Eigendom van Martijn Slotboom
Bovenstaande foto's zijn eigendom van Martijn Slotboom.

Terug naar uitrukpagina 2008


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 27 januari 2008 Last update 7 februari 2008