Melding: Brand op dak van woning Kastanjelaan in Zwanenburg, samen met HW 651 Hoofddorp
Uitruknummer: 3
Datum: Dinsdag 1 januari 2008 (Nieuwjaarsdag)
Tijd: 2:33uur
Voertuigen: TS 646 Badhoevedorp, HW 651 Hoofddorp, OVD 693 Haarlemmermeer

Teruggekomen in de kazerne van de eerste uitruk (autobrand in Amsterdam-West) werden wij opgeroepen voor een brandende vuilcontainer aan de Pa Verkuyllaan hoek Arendstraat. Nadat deze container geblust was hebben we brandend vuurwerkafval geblust, dit lag midden op de kruising Pa Verkuyllaan hoek Adelaarstraat.
Vervolgens zijn we water gaan tanken, in de nachtelijke uren gebeurt dit altijd aan de Kamerlingh Onneslaan nabij de Fiat-dealer Haaker. Om het moment dat de tank vol is komt er een nieuwe melding van de brandweeralarmcentrale in Amsterdam: "brand op het dak van een woning Kastanjelaan in Zwanenburg". We rukken samen uit met de hoogwerker 651 van Hoofddorp. De brandweer Zwanenburg assisteert op dat moment bij een zeer grote brand in een bedrijvencomplex aan de Tappersweg in de Haarlemse Waarderpolder.
We zijn snel ter plaatse, op dat moment heeft een buurtbewoner met een tuinslang de brand al nagenoeg geblust. Door een vuurpijl is een deel van het dak, de dakgoot en het dakbeschot gaan branden. Met behulp van de hoogwerker doen we een nacontrole, halen wat dakpannen weg en plaatsen een zeil om wateroverlast in de woning te voorkomen.
Om 4 uur zijn we terug in de kazerne en komt een einde aan deze drukke nieuwjaarsnacht.

Hieronder het bericht in het Haarlems Dagblad:
Dertien arrestaties tijdens jaarwisseling in polder
Haarlemmermeer -  Tijdens de jaarwisseling heeft de politie in Haarlemmermeer dertien mensen aangehouden. Volgens de politie was de jaarwisseling 'rustig', omdat er geen sprake was van grote ordeverstoringen. Toch waren er veel kleine incidenten.
Aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep heeft de politie in de nieuwjaarsnacht opgetreden tegen een groep mensen die overlast veroorzaakte. Zo’n twintig politiemensen haalden de aanwezigen uit elkaar en drongen ze terug. Zes mensen zijn aangehouden voor het gooien of in bezit hebben van illegaal vuurwerk, het veroorzaken van overlast en geweldpleging.
In Zwanenburg heeft de politie drie jongeren aangehouden voor het afsteken van gevaarlijk vuurwerk en in Hoofddorp zijn drie jongens aangehouden voor vernieling van een speeltoestel en een man voor mishandeling.
Gedurende de avond en nacht werden van tal van afvalbakken, brievenbussen, bushokjes, ruiten, auto's en straatmeubilair vernield. Verder zijn er in de regio veel kleine brandjes gemeld, vaak in containers en afvalbakken. In Zwanenburg heeft de Badhoevedorpse brandweer het brandende dak van een woning aan de Kastanjelaan geblust, nadat de Zwanenburgse en Halfwegse brandweer naar de grote brand in de Haarlemse Waarderpolder waren geroepen. In Zwaanshoek vloog een auto in de fik.

Terug naar uitrukpagina 2008


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 5 januari 2008 Last update 6 januari 2008