Bouw nieuwe TAS 646

Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Theo v/d Laan
In het najaar van 2005 is de tankautospuit 646, type DAF 1300 vervangen door een Mercedes Atego.


Maandag 5 december 2005: De eerste uitruk met de nieuwe TAS 646 (Ongeval A9 Afslag Haarlem-Zuid)
Eigendom George Bakker
De ploeg van de 1e uitruk met de nieuwe TAS 646


Maandag 28 november 2005: De officiele overdracht van de autospuit, hierbij was ook Burgemeester Hertog aanwezig.
Eigendom George Bakker Eigendom George Bakker Eigendom George Bakker
Bovenstaande foto's zijn eigendom van George Bakker

Uit de Westerpost: Badhoevedorpse brandweer blij met nieuwe tankautospuit Badhoevedorp.
In de aanloop naar het heerlijk avondje verschijnen her en der aangename verrassingen. Een extra leuke kwam op 28 november terecht bij de brandweer van Badhoevedorp, waar een tankautospuit werd afgeleverd. Gulle gever was in dit geval natuurlijk niet sint, maar de gemeente Haarlemmermeer.

Tijdens een officiële bijeenkomst mocht brandweercommandant Jaap Evers de nieuwe spuitauto in ontvangst nemen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Hertog en zijn echtgenote, alsmede van de leveranciers van het apparaat: Mercedes Biemond in Aalsmeer. Namens laatstgenoemde ontving Jaap Evers nog een extraatje voor zijn medewerkers: één enveloppe namens Mercedes Nederland en één namens Biemond, beide ongetwijfeld voorzien van een prettige inhoud. 'De oude heeft meer dan zijn plicht gedaan. Het was tijd voor een nieuwe',vertelde de commandant van de vrijwillige brandweer van Badhoevedorp tegenover deze krant. 'We zijn er gewoon erg blij mee. Hoe lang we met deoude gedaan hebben? Ik geloof zo'n 15 jaar. En hij is intensief gebruikt. Dan mogen we toch stellen dat zijn dienst er wel opzit. We hebben dus het traject ingezet voor een nieuwe. Dat duurt altijd even, maar ons verzoek is gehonoreerd. Dus, wat willen we nog meer?' Jaap Evers ziet al vele jaren in Badhoevedorp als één der eersten Sinterklaas arriveren. De goedheiligman zet namelijk het liefst voet op Badhoevedorpse bodem op de steiger voorzijn Evers tweewielers. Jaap Evers heeft dus goede banden met de sint, maar of die er iets mee te maken hebben, dat de spuit zo mooi in de week voor 5 december werd afgeleverd? 'Ik denk het niet. Maar het is natuurlijk wel aardig om juist in een tijd vol verrassingen hiermee verrast te worden.' En dan nu maar hopen, dat de Badhoevedorpse brandweer er niet direct mee op pad moet. Het onderwerp brand is de laatste tijd voldoende aan de orde geweest.
Anja Maas


Donderdag 17 november 2005: De afgelopen maanden is er proef gereden met de nieuwe autospuit. En de auto is terug geweest naar de opbouwer voor de laatste aanpassingen en verbeteringen.
Eigendom Brandweer Badhoevedorp


Vrijdag 16 september 2005: Afgelopen week is het voertuig opgehaald bij de opbouwer. Het voertuig staat voorlopig nog bij kazerne Hoofddorp, ivm de verdere afronding. Afgelopen woensdag is er wel al proef gereden in het dorp.
Eigendom Jan Pieter Bart Eigendom Jan Pieter Bart Eigendom Jan Pieter Bart


Onderstaande foto's zijn begin juli 2005 gemaakt op de werkplaats bij de opbouwer.
Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp


Onderstaande foto's zijn in juni gemaakt op de werkplaats bij de opbouwer.
Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp


In mei 2005 is er door een aantal mensen van de brandweer een bezoek gebracht aan de werkplaats waar de auto wordt opgebouwd. Hieronder foto's van dit bezoek.
Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp Eigendom Brandweer Badhoevedorp


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 17 juli 2005 Last update 16 april 2006